Nintendo Wii problemen oplossen

Nintendo Wii problemen oplossen Verschillende problemen met een Nintendo Wii console vereisen gewoon een heldere kijk of kunnen eenvoudig genoeg worden opgelost als je een eindje op weg wordt geholpen. In dit artikel vind je de meest voorkomende problemen die voor kunnen komen bij je Nintendo Wii en hoe je deze kunt oplossen.

Problemen met de werking en bediening

Het scherm is zwart-wit of donker

Check eerst of alle kabels volledig zijn aangesloten zoals aangegeven in de handleiding die bij de Wii zit. Indien dat het geval is, contacteer je het best de technische dienst.

Het Wii-beeld staat niet volledig op mijn televisie

Wijzig eerst de beeldinstelling van je televisietoestel: zet ze bij voorkeur op breedbeeld of zoom. Als je nog steeds niet alles ziet wat je had moeten zien, moet je de beeldinstellingen van de Wii aanpassen. Dat gaat als volgt:
 1. Klik op het bolvormige Wii-icoontje links onderaan op het kanalenscherm om naar het optiemenu te gaan.
 2. Kies Wii-instellingen
 3. Kies beeld

Hier vind je talloze mogelijkheden om het beeld bij te stellen.

Er is een vloeistof in de sleuf van mijn Wii terechtgekomen

Indien je water gelekt hebt in de disksleuf van de Wii, volstaat het om het systeem een paar dagen te laten drogen. Gebruik geen middelen om dat proces te versnellen, zoals een haardroger want dat kan je console ernstig beschadigen. Als het toestel na een paar dagen nog niet werkt, moet je de technische dienst bellen. Dit soort problemen wordt niet gedekt door de garantie op de Wii.

Er is een object in mijn Wii terechtgekomen

Elk object dat in de sleuf wordt gestoken, wordt automatisch binnengetrokken. En indien het geen schijf is, kan het niet worden uitgestoten door het systeem. Probeer de console niet zelf te openen of het object eruit te peuteren met een schroevendraaier. Bel de technische dienst van Nintendo. Dit probleem wordt niet gedekt door de garantie.

Mijn Wii is blootgesteld aan extreme hitte of kou

Een probleem dat wel eens voorkomt wanneer de console lange tijd in een auto heeft gestaan en blootgesteld werd aan extreme weersomstandigheden. Plaats de console in een kamer waar hij kan afkoelen of opwarmen tot hij terug op kamertemperatuur is. Probeer dat proces niet te versnellen door de hitte of kou te compenseren.

Foutmelding: "Insufficient number of free files..."

Deze foutmelding geeft aan dat het systeemgeheugen vol is. Gebruik de module geheugenbeheer om gegevens van het interne geheugen naar een SD-kaart over te zetten.

Foutmelding: "Wii console save memory is corrupted"

Dit is geen probleem waar je iets aan kunt verhelpen. Contacteer de technische dienst.
Foutmelding: "Abnormal free space in Wii console save memory"
Er is enkel een probleem met het geheugenbestand dat je momenteel gebruikt. Je zult dat onder geheugenbeheer moeten wissen.

Foutmelding: "Insert Start-up disc"

Zoek niet naar een opstartschijf, want die heb je nooit verkregen. Als je deze foutmelding krijgt nadat je console hebt ingeschakeld, moet je de technische dienst contacteren. Deze bezorgen je deze schijf.

Extra Wii-afstandsbediening werkt niet

Extra Wii afstandbediening moet worden gesynchroniseerd met de Wii voordat ze kunnen worden gebruikt. Kijk ook of er batterijen in de nieuwe Wii-afstandsbediening zitten.

Een gesynchroniseerde Wii-afstandsbediening werkt niet meer

Als je een Wii-afstandsbediening gebruikt die gesynchroniseerd is, maar waarvan de lampen onderaan uitgaan vlak nadat je ze hebt aangezet, kun je het volgende proberen:
 1. Zet de console uit en aan, en wacht op het veiligheidsscherm (NIET op de A drukken)
 2. Druk gedurende vijftien seconden op de synchroniseerknop op de console (de rode knop achter het deurtje dat de SD-kaartsleuf verbergt).
 3. Hersynchroniseer de Wii-afstandsbediening met de console.
 4. Als de bovenvermelde stappen niet werken, haal dan de batterijen uit de afstandsbediening en plaats ze na een paar minuten opnieuw erin. Probeer daarna opnieuw.
 5. Als je meerdere afstandsbedieningen hebt: check of de andere wel nog werken.
Indien wel, kan er iets mis zijn met de afstandsbediening in kwestie. Bel de technische dienst om een reparatie aan te vragen. Indien niet dan scheelt er waarschijnlijk iets met je console.

Er verschijnt maar één puntje bij sensorgevoeligheid van de Wii-afstandsbediening

Om ordentelijk te werken moeten er twee puntjes ze zien zijn. Check of er niets is wat de lens van de Wii-afstandsbediening (het zwarte plekje vooraan) blokkeert en zorg er ook voor dat de sensorbalk niet op een reflecterende oppervlak staat zoals glas. Plaats de sensorbalk ook ergens waar niet teveel zonlicht is want dit kan het signaal ook verslechteren.

De cursor verschijnt niet, of gedraagt zich vreemd

 • Sommige games maken geen gebruik van de cursor. Verlaat het spel door middel van de blauwe home-knop om terug te keren naar het kanalenmenu. Kijk of de cursor daar te zien is.
 • Het mii-kanaal en het fotokanaal kun je alleen bedienen met de primaire Wii-afstandsbediening.
 • Zorg ervoor dat de lens van de Wii-afstandsbediening, dus het zwarte plekje vooraan, vrij is en niet besmeurd of beplakt.
 • Is de batterij voldoende opgeladen?
 • Zorg ervoor dat de Wii-afstandsbediening gesynchroniseerd is.
 • Zorg ervoor dat je binnen een afstand van 1 tot 3 meter van de console af staat. Felle lichtbronnen tussen de console en de afstandsbediening kunnen de communicatie verstoren.
 • zorg ervoor dat de sensorbalk is aangesloten en dat er geen objecten voorstaan. Zorg er ook altijd voor dat de kabel tussen de sensorbalk en de console geen knopen vertoont.

Luidspreker van de Wii-afstandbediening kraakt of geeft geen geluid meer

Niet alle games maken gebruik van de speaker op de Wii-afstandbediening. Maar wanneer ze dat wel doen en de luidspreker werkt toch niet, moet je het volume misschien wat bijstellen.
 1. Druk tijdens het spel op de home-knop.
 2. Ga naar instellingen Wii-afstandbediening (onderaan het scherm).
 3. Stel het volume bij.

Het is ook mogelijk dat de Wii-afstandsbediening storingen vertoont door de nabijheid van een draadloos toestel. Zorg er in dat geval voor dat toestellen die radiostralen uitzenden zoals mobiele telefoons maar ook microgolfovens ver genoeg van het toestel verwijder zijn als je wilt spelen.

De Wii-afstandsbediening bibbert niet meer

 1. Druk op de home-knop en check of de batterij voldoende is opgeladen. Bij een bijna lege batterij zal de trilfunctie niet meer werken.
 2. Ga naar instellingen Wii-afstandsbediening en kijk of trilfunctie ingeschakeld staat. Schakel deze in als dat niet het geval is.

Ik krijg niet alle Wii-afstandsbedieningen gesynchroniseerd

Als je meerdere Wii-afstandsbedieningen voor een eenmalige sessie synchroniseert, kan het zijn dat je te weinig tijd hebt om ze allemaal aan de console te linken voordat de synchronisatietijd om is. Leg ze daarom allemaal klaar , en probeer het een tweede keer. Je verlengt het proces ook een beetje door elke afstandsbediening op de knoppen 1 en 2 te drukken tijdens het synchronisatieproces.

Sommige Wii-afstandbedieningsknoppen reageren niet

check eerst of het game dat je speelt de knoppen in kwestie wel gebruikt. Mogelijk zitten één of meerdere knoppen vast. Je kunt ze oppoetsen (en dus het vuil verwijderen dat de knop blokkeert) door er met een natte tandenborstel over te schuren. Denk eraan dat je best eerst de batterijen verwijdert en meteen na dit proces de afstandbediening afdroogt.

Gamepersonage beweegt uit zichzelf

Het is mogelijk dat je nunchuck niet naar behoren is gekalibreerd. Maak hem los van de Wii-afstandbediening en sluit hem terug aan. Blijf tijdens dat proces van de duimstick af. Indien het probleem zich blijft voortdoen moet het toestel opnieuw worden gekalibreerd. Dat kan alleen Nintendo, bel dus de technische dienst hiervoor.

Problemen op multimediavlak

Fotokanaal foto's vertonen een vraagteken

Als de previewmodus van het fotokanaal een bestand met een vraagteken aanduidt betekent dit dat het onleesbaar is. Het fotokanaal kan uitsluitend bestanden met de volgende formaten aan:
 • Beeldbestanden: Alleen jpeg, met maximale groot van 8192 op 8192 pixels.
 • Videobestanden: Alleen Avi-bestanden die zijn gecodeerd onder MPEG (geen DivX bestanden dus).
 • Audiobestanden: AAC-bestanden.

Ik kan mijn bewerkte foto's niet opslaan

De Wii staat niet toe om fotobestanden op te slaan. Je kunt de foto's waar je effectjes aan hebt toegevoegd enkel opslaan op het interne geheugen van de Wii, niet op de SD-kaart

De SD-kaart laadt vreselijk traag op

Hoe snel je Wii gegevens kan lezen van een SD-kaart heeft alles te maken met de transfersnelheid van het kaartje. Kijk bij de aankoop van zo'n kaartje dus altijd naar de transfersnelheid (uitgedrukt in megabyte per seconde), die op de verpakking staat vermeld. Kies voor de zekerheid kaarten die op de verpakking aangeven dat ze high speed zijn.

Haperende Games

Een schijf blijft haperen

 • Zorg ervoor dat je de schijfjes in de juiste richting in de console stopt. Als de console horizontaal staat, moet het etiket naar boven wijzen, indien ze verticaal hebt opgesteld moet de schijf erin met het etiket aan de rechterkant.
 • Indien je hetzelfde probleem hebt bij al je games, is er wellicht iets mis met je console. Bel de technische dienst.
 • Kijk naar de onderkant van de schijf. Als die vuil is, kun je ze proberen te poetsen met een vochtige doek (alleen water gebruiken). Veeg van het midden naar de buitenkant, poets NIET in een cirkelvormige beweging. Gebruik geen papier.
 • Indien de bovenstaande stappen niet helpen is er waarschijnlijk een probleem met je console of het game in kwestie en zal je een reparatie over vervanging moeten vragen.

Mijn game bevriest tijdens het spelen

Als games na een tijd blokkeren betekent dit niet per definitie dat er een probleem is met je console of de spelschijf. Druk op de resetknop van de console en start het game opnieuw op. Indien ook de resetknop niet reageert, trek je even de stekker uit het stopcontact.

De bewegingen op het scherm reageren heel traag op wat ik doe

Een vaak voorkomende oorzaak van dit probleem is dat de Wii niet rechtstreeks op de tv is aangesloten maar wordt doorgeschakeld via een videorecorder of een ander toestel. Dat kan de schermreactie vertragen. Sluit de Wii dus altijd rechtstreeks op het televisietoestel aan. Ook zijn er sommige modellen van projectie tv's die sowieso niet goed samenwerken met spelconsoles.

Problemen met Mii's

Ik kan mijn mii's niet opslaan

 • Ga naar het Mii-kanaal en creëer een nieuwe Mii.
 • Kijk eens de Mii gecreëerd is op het Mii-plein of hij tussen je Mii's rondloopt.
 • Zet de console uit en terug aan. Keer terug naar het Mii-kanaal.
 • Als de nieuwe Mii ertussen zit kan je console nog steeds bestanden opslaan.
 • Indien die niet het geval is moet je eens fluiten om je Mii's in het gelid te roepen. Misschien is de nieuwe Mii gewoon aan het rondwandelen en is hij buiten het scherm geraakt.
 • Indien je hem nog steeds niet terug kan vinden is er duidelijk een probleem met het systeemgeheugen van de console en moet je de technische dienst van Nintendo contacteren.

Ik kan mijn Mii's niet bewerken

 • Was de Mii die je probeert te bewerken gecreëerd op deze console? Geïmporteerde Mii's van andere consoles kun je in principe niet bijwerken.
 • Heb je aan het einde van de bewerking opslaan geklikt? Indien niet zijn de bewerkingen niet opgeslagen.
 • Als je een pc met bluetooth connectie hebt kun je de Mii bewerken op je computer.
© 2011 - 2024 Krisdeprest, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Nintendo 3DS spellen downloaden en spelenNintendo 3DS is misschien wel de best handheld van 2011 met 3D functie, maar wist u ook al dat u eigenlijk de spelletjes…
New Nintendo 3DS: Beter 3D-effect en meer mogelijkhedenNew Nintendo 3DS: Beter 3D-effect en meer mogelijkhedenIn 2015 werd de New Nintendo 3DS op de markt gebracht. De 3D-technologie die voor het eerst werd aangekondigd in 2011 op…
Gratis oude Nintendo Games downloaden en spelen op de PCGratis oude Nintendo Games downloaden en spelen op de PCGratis Nintendo games op je PC spelen? Het is heel goed mogelijk om gratis Super Nintendo (SNES), Nintendo (NES), Ninten…
Alle soorten van de Nintendo DSAlle soorten van de Nintendo DSDe Nintendo DS is een gat in de markt, iedereen heeft er wel van gehoord en heel veel mensen hebben er één of meerdere.…

Nintendo Wii mii channelIn redelijk vele Wii-games, zeker die van Nintendo zelf kan je met je eigen ontworpen digitale versie van jezelf meespel…
De Sims 3 - Cheat CodesDe Sims 3 - Cheat CodesCheat codes worden gebruikt om het spel te manipuleren. Het kan een verrijking zijn in een spel maar het kan ook snel sa…
Reacties

Vincent, 20-02-2015
Als ik mario kart 8 speel en online ga over de hele wereld, dan valt de verbinding steeds weg! Er staat dan : (communicatie fout) Mijn wii u is nieuw. Ik heb het internet van KPN, kan dit er mee te maken hebben? Reactie infoteur, 06-08-2015
Misschien ergens een storing tussen de wii u en de modem. Breng ze eens zo kort mogelijk tot de modem en kijk als het probleem zich nog voortdoet.

Gabriella, 04-01-2015
Goedemiddag,

Hierbij een vraag over mijn wii.
Hij reageert niet meer op de afstandsbediening.
console start wel maar krijg vervolgens geen contact met de controller. De volgende stappen hebben we al uitgevoerd; nieuwe batterij, andere sensor balk uitgetest, reset knop gebruikt maar haalt niks uit.
Kunnen jullie mij helpen te achterhalen waar het probleem zit en hoe ik dit kan oplossen Reactie infoteur, 06-08-2015
Probeer de controller eens terug te synchroniseren. Normaal gezien moet het dan opgelost zijn?

Carmen, 29-12-2014
Net just dance 2015 gekocht en wilde het uitproberen maar zegt kan de disk niet lezen. Andere disks leest hij wel gewoon.
Waar kan dit aan liggen. Reactie infoteur, 06-08-2015
Heb je een wii en is het spel niet gericht op de wii u? Er bestaan namelijk 2 varianten van de spelletjes.

Hans, 25-12-2014
Kan je op één of andere manier het volume van de USB microfoon regelen bij de karaoke-functie in just dance 2015? Hij is correct aangesloten en klein symbooltje met opspringende volumebalkje onderaan links wordt weergegeven met het stemgeluid wordt niet versterkt. Of is dit normaal en schaf ik voor mijn dochter beter de Wii-sing games aan? Reactie infoteur, 06-08-2015
Dit is een meer just dance gerelateerde vraag. Ik ben er dus niet zeker van maar ik geloof wel dat het normaal is en geluid via de microfoon nog niet kan aangepast worden…

Paul, 23-12-2014
De disc wil niet meer uit de Wii komen, ook niet na uitzetten en resetten. Weet iemand een oplossing? Reactie infoteur, 15-05-2015
Probeer de eject knop eens een paar seconden in te houden

Gitte, 22-12-2014
Bij elk spel kom erop dat Er is een fout opgetreden.Druk op de EJECT-knop, verwijder de disk en zet het wii-systeem uit.
ik heb dat gedaan maar het blijft erop komen ik heb de handleiding ook al gelezen maar er staat niks over in Reactie infoteur, 15-05-2015
Sluit de wii eens af en trek hierbij de ac-adapter ook uit het stopcontact. Wacht enkele minuten en steek de adapter in en start de wii terug op. Als het probleem hierbij niet verholpen is, kan het zijn dat er een probleem is met je nintendo wii.

Lena, 10-12-2014
Wij hebben just dance 2015 gekocht voor de WII. We hebben echter een WII U. Mijn dochter heeft er al mee gespeeld. Nu hebben we dit spelletje verkocht, maar ik wil de gegevens wissen. Hoe kan ik dit doen? Reactie infoteur, 10-12-2014
In het wii menu kun je linksonder naar het optiemenu gaan. In dit menu vind je gegevensbeheer terug. Selecteer deze waarin je in een venster komt waar je al de gegevens kan terug vinden. Selecteer de gegevens van Just dance 2015 en klik op wissen om deze te verwijderen.

Natasja, 09-12-2014
Ik vandaag mijn Disney infinity 2.0 ontvangen en aangesloten. Nu herkent de Wii U mijn basis niet. Met andere woorden: ik kan het spel niet spelen. Is de basis defect of ligt het ergens anders aan? Alles aangesloten zoals het moet (er kan ook weinig aan mis gaan wat dat betreft). Reactie infoteur, 09-12-2014
Dit is meer een technische vraag dat met het spelletje zelf te maken heeft. Je kan best je probleem eens raadplegen op volgende site http://help.disney.com/nl-be/Disney-Infinity.

Carlijn, 08-12-2014
Onze Wii komt niet meer op het scherm terecht, hij staat wel aan en de kabels zitten er goed in volgens mij, de Wii U die we hebben doet het wel gewoon, maar de Wii niet? Reactie infoteur, 09-12-2014
Check de kabels nog eens na volgens de handleiding en als er geen beschadigingen zijn in de kabels. Als het lampje van de wii gewoon groen is als je hem aan zet, wilt dit zeggen dat de wii nog werkt en daar al het probleem niet is.

Simone, 05-12-2014
Mijn zoontje heeft van Sinterklaas Disney infinity voor de Wii gekregen. Alles aangesloten en nu kan de disc niet worden gelezen. Andere spelletjes doen het wel, die worden wel gelezen. Disc komt nieuw uit de doos en is helemaal mooi schoon en zonder krassen. We hebben geen sd kaart, kan het daar aan liggen? Reactie infoteur, 06-12-2014
Een sd kaart is niet noodzakelijk om dit te spelen. Let wel op dat Disney infinity zowel voor de wii als de wii-U bestaat. Misschien een misverstand in deze?

Mitchell, 15-07-2014
Mijn Wii leest geen één spel meer, heb alle spellen al geprobeerd (beide kanten op). Heb alle bekabeling gecontroleerd, maar alles zat goed. Wat kan er mee aan de hand zijn? Reactie infoteur, 06-12-2014
De lens die de disks moet lezen is waarschijnlijk beschadigt of vuil. Deze zal waarschijnlijk hersteld moeten worden.

Angelina, 03-07-2014
Mijn aan/uit knopje van mijn Wii werkt niet. Het lichtje is alleen oranje en als je erop drukt komt er in plaats van groen ligje helemaal niks, ook geen beeld. Wat moet ik doen? Reactie infoteur, 06-12-2014
Probeer eens het knopje in te houden.

Winants, 09-06-2014
De Wii geeft aan kan disk niet lezen. Meerdere disk geprobeerd maar krijg overal dezelfde opmerking. Waar zou dit aan kunnen liggen? Reactie infoteur, 09-06-2014
Dit kan komen doordat de lens die de disc moet lezen vuil of beschadigd is.

Inge, 20-01-2014
De kinderen hebben op het spelletje super mario gespeeld. Tijdens het spelen heeft de oudste de wii neergelegd. Nu krijgen we de melding dat de disk niet meer kan gelezen worden. We hebben nog een paar spelletjes waar dit gebeurd is. Wat kunnen we eraan doen? Reactie infoteur, 02-02-2014
Krassen op het disc, stof in de console of de lens dat de spelletjes leest is kapot. Als dit het laatste het probleem is kan je best laten herstellen door een reparateur.

Noortje, 06-01-2014
Mijn neefje heeft met mijn nintendo gespeeld. Nu wil ik weer mijn fitness gaan doen en mijn remote gaat in het menu wel van links naar rechts, maar er verschijnt geen cursor en ik kan de cd niet starten. Normaal hoef ik alleen maar met de cursor op een kanaal te staan en op A drukken, maar de cursor verschijnt niet. Reactie infoteur, 07-01-2014
Probeer eens opnieuw te synchroniseren

Nancy, 02-01-2014
Wij hebben een wii met externe harde schijf met 200 spelletjes op. Er is blijkbaar op verkeerde knoppen gedrukt en vinden nu geen enkel spelletje terug. Is het mogelijk dat alles is gewist? Hoe kunnen we die terug vinden? Reactie infoteur, 04-01-2014
Omdat dit waarschijnlijk gaat over een omgebouwde Nintendo Wii, is het moeilijk om hier een oplossing voor te gaan vinden zonder te weten wat hierop geïnstalleerd is en wat er fout gegaan is. Waarschijnlijk een probleem met je homebrew-channel…

Vermeulen Andy, 02-01-2014
Wij hebben al een tijdje lego harry potter 5-7, een mega goed spel maar na lang spelen waren we in een level bezig en alles blok vast. ik start de wii opnieuw op en in hetzelfde level opnieuw vast! We stoppen en de volgende dag beginnen we opnieuw, we komen in het zelfde level en horen dat de wii moeite heeft. het lukt door echt alles traag uit te voeren dus 1 plant met een keer voor de lego blokken te verzamelen. we zijn bijna ten einde en dan weer blok! ik reset de wii en start opnieuw op en nu zijn we alles kwijt? iets aan het toestel of is het een door dat we oudere wii hebben? Reactie infoteur, 04-01-2014
Kan misschien ook liggen aan de disc van het spelletjes zelf. Als er krassen op de achterkant bevinden van de disc, kan het gebeuren dat de wii de gegevens niet meer goed kan lezen en hierdoor je spelletje blokkeert.

Nicole, 31-12-2013
Hoe verwijder ik de gegevens (records) van just dance 4 die op de disc staan.
Heb het spel verkocht, maar ik weet niet hoe ik de gegevens moet wissen. Reactie infoteur, 04-01-2014
Kies in het wii menu het wii optiemenu
Vervolgens ga je naar geheugenbeheer
Hierin kan je gegevens van al je gespeelde spelletjes terug vinden, selecteren en zo nodig wissen

Kenji, 27-08-2013
Bij ons nieuw spelletje disney infinity kan er geen 2e speler deel nemen na plaats te hebben genomen op de plaid hoe los ik dit op? we hebben een 2e mannetje gekocht van incredibles om samen te spelen en het lukt niet Reactie infoteur, 27-08-2013
Hier volgt een site voor veelgestelde vragen van het spelletje disney infinity. Je kan hier ook contact opnemen wanneer je het probleem niet zou vinden. Zelf ben ik niet bekend met deze spelletjes.

Succes

Kerkdijk, 20-05-2013
De batterijen van het balance board moesten vervangen worden. Dit heb ik gedaan, nu doet hij helemaal niets meer… Reactie infoteur, 04-01-2014
Gewoon eventjes opnieuw synchroniseren

Sandra, 11-04-2013
Na plaatsen Wii spel, wel verschijnen start scherm, daarna: er is een fout opgetreden. En gebeurt er niets meer. Wat nu? Reactie infoteur, 12-04-2013
Dit probleem kan liggen aan de disk of de wii zelf.
Gebeurt dit alleen met één spel, dan kan dit liggen aan de cd van het spelletje dat beschadigd is.
Gebeurt dit met meerdere spellen, dan kunnen er meerdere oorzaken zijn: vuiligheid voor de lens die de cd leest, de lens is kapot, problemen met de sofware, …
Als meerdere cd's niet bespeelbaar zijn is de grootste oorzaak meestal vuil dat voor de lens zit, dit kun je oplossen door een schoonmaak cd'tje te kopen en deze de lens te laten proper maken.

George, 14-01-2013
's Morgens nog een spelletje gespeeld op de WII. 's Middags wil ik verder gaan, blijft het scherm zwart; ook geen geluid. Het powerknop-lichtje blijft ook gewoon rood, ook als ik het wil uitzetten. Mijn WII is al ± 4/5 jaar oud. Wat kan dat zijn, is het nog te verhelpen? Reactie infoteur, 19-01-2013
Andere adapter proberen, als dit niet werkt zal deze toch hersteld moeten worden door Nintendo.

Debby, 13-01-2013
Wii en controller werkte prima. pas gelden de batterijen vervangen en nu heb ik geen pointer meer. Het volgende heb ik al ondernomen: uiteraard opnieuw gesynchroniseerd, met de 2 rode knoppen, ook eerst de wiimote gereset en daarna gesynchroniseerd, sensorbalk nagekeken, is niet draadloos, draad nagekeken en opnieuw ingestoken, alle bekabeling nagekeken, alles ziet er goed uit. bij synchronisatie voel ik wel de trilling in de controller. Er is niks veranderd aan andere apperatuur, dus geen andere sterke IR invloeden. Ook geen andere lichtbronnen die de connectie verslechteren. Als ik buiten ga staan in de tuin en dan behoorlijk met de controller heen en weer zwaai dan komt er vreemd genoeg wel een pointer in beeld af en toe, maar eenmaal binnen krijg ik 'm niet meer in beeld. alsof ie in het luchtledige zweeft. Ik kan wel naar links en rechts in het hoofdmenu maar kom dus niet verder omdat de pointer er niet is. Is er nog een andere oplossing? Reactie infoteur, 14-01-2013
Ook draadloze verbindingen van een telefoon, router of bluetooth verbindingen kunnen een slechte verbinding veroorzaken. Check ook even als de infrarood lampjes branden in de sensorbalk. Dit doe je door een gsm of camera te nemen en deze te richten op de sensorbalk (terwijl de wii aanstaat). Er zijn 5 lichtjes aan iedere zijde van de balk. Als je deze lichtjes ziet werkt de balk, anders niet en moet deze worden vervangen.

Henk, 12-01-2013
Als ik mijn wii aanzet schakelt hij meteen weer uit!Kan iemand mij misschien uitleggen hoe dat kan?Kabels en stekkers zijn goed aangesloten. Reactie infoteur, 13-01-2013
Ik denk dat je probleem vooral bij de ac adapter zal gaan liggen. De Wii schakelt zich steeds uit veiligheid terug uit om beschadigingen te voorkomen. Probeer de adapter eens te resetten. Dit doe je door de kabel zowel uit de wii als het stopcontact te halen en deze even te laten rusten. Steek hierna de kabel rechtstreeks terug in het stopcontact en niet in een stekkerblok.

Werkt het hierna nog niet, kan het zijn dat deze defect is en je een andere zult moeten proberen om te zien als het hiermee wel opgelost geraakt.

Karin, 02-01-2013
Dag, de console reageert wel maar het handje is niet meer te zien, lastig met opstarten, tot gisteren was het heel lang zoeken naar het handje en kon het spel beginnen, (daarna reageerde de console redelijk goed) maar nu krijg ik het handje helemaal niet meer in beeld. Reactie infoteur, 02-01-2013
Ook hier kan het probleem zijn dat er een storing is met het signaal tussen je controller en je sensorbalk. De controller en de balk moeten een duidelijk signaal kunnen maken met elkaar. Zorg dat hier tussen niks storend zit zoals een lamp, lichtinval van de zon of dat de sensorbalk op een goede positie ligt waarmee het rechtstreeks verbinding kan maken.

Kevin, 28-12-2012
Sinds we onze wii fit plaat opnieuw moesten aanmelden, ondervinden we meer en meer problemen. Vanaf dan kunnen geen 2 remotes geactiveerd worden op de console. 1 wii-remote kan gesynchroniseerd worden, bij het synchroniseren van remote 2 worden beide remotes gedesynchroniseerd en is geen enkele remote nog bruikbaar. We hebben onze wii-geschiedenis al verwijderd maar dit bracht tot op heden nog steeds niks op. Reactie infoteur, 29-12-2012
Synchroniseer alles eens opnieuw en zorg ervoor dat één van de twee afstandsbedieningen als hoofdbediening word gesynchroniseerd (als nummer 1 dus). Hierna de 2de afstandsbediening en als laatst de wii-fit board.

Mon, 27-12-2012
Heb een Wii fit plus (die amper gebruikt was) cadeau gekregen.
Er is echter één figuur met paswoord op geregistreerd en wij kennen het paswoord niet.
Hoe kan ik dit resetten zodat we opnieuw met 4 kunnen spelen?
Bedankt. Reactie infoteur, 27-12-2012
In de Wii options op het Wii menu kan je kiezen voor data management en de wii selecteren. Hierin ga je een blokje zien met het Wii-fit logo. Klik hierop en kies ervoor om het te verwijderen. Volgende keer dat je Wii-fit nog eens speelt zal het terug opnieuw kunnen starten vanaf het begin.

Jordi, 26-12-2012
Hallo

Ik heb juist een wii gekregen met 2 extra controllers
Ik heb ze gesynchroniseerd en ze werken alle bij normaal alleen verschijnen ze niet op de juiste manier op mijn TV. Ik moet weg van mijn TV richten zodat de controllers te zien zijn op het scherm.
Wat kan ik hier aan doen? Reactie infoteur, 26-12-2012
De controllers werken met infrarood licht. Misschien dat er iets in de buurt is dat dit signaal stoort. Meestal lichtbronnen als zonlicht, sterke lampen of iets anders tussen de controller en de sensorbalk die kunnen storen. Zorg ervoor dat het signaal van controller tot de sensorbalk volledig vrij is.

Megan, 25-12-2012
Hoi,
als ik een spel in Mijn Wii doen staat er "disk kan niet worden gevonden voor meer informatie kijk in handleiding" dus ik kan nu geen spelletjes spelen en ik wil hem ook niet opsturen naar nintendo wat kan ik nu doen?
groetjes megan Reactie infoteur, 26-12-2012
Dit zal waarschijnlijk te wijten zijn aan de laser van je Nintendo Wii. Deze kan beschadigd of kan vuil zijn waardoor deze de disks moeilijker zal kunnen lezen. Probeer eerst een disk cleaning setje om deze schoon te maken en probeer eens opnieuw. Wanneer het dan nog niet werkt zal de laser toch vervangen moeten worden door Nintendo of iemand die hier meer van kent.

Succes

Han, 22-12-2012
Mijn wii-controllers willen niet synchroniseren. Ik heb al geprobeerd met het indrukken van het rode knopje, maar dat doet het ook niet. Weten jullie de oplossing? Reactie infoteur, 22-12-2012
Het zijn twee rode knopjes die je moet indrukken. Eentje op de afstandsbediening die je wilt synchroniseren en het rode knopje dat zich bevindt op de Wii zelf. Deze vind je achter het klepje waar je ook je SD kaart kan insteken.

Jeroen van den Ijssel, 18-12-2012
Hi,

Op mijn Wii brand geen lampje meer. Ik heb nu dus geen mogelijkheid om de Wii aan te zetten. Nou heb ik de stekkers eruit gehaald en op nieuw aangesloten maar hij gaat nu nog steeds niet branden!

Wat ook vreemd is dat mijn adaptor niet warm is of is dat normaal?
Betekend dit dan dat die kapot is?

Zou het ook kunnen dat het batterijtjes CR 2032 die in de Wii zit leeg is?

Ik weet echt niet meer wat te doen? Kunnen jullie mij helpen met een oplossing voor dit probleem.

Met vriendelijke groet,

Jeroen van den IJssel Reactie infoteur, 22-12-2012
Misschien dat de voeding van je wii kapot is. Check even op beschadigingen aan de kabels of de adaptor zelf. Probeer eens eentje van iemand anders te lenen of hij hiermee wel aan gaat of niet.

Jeroen de Boer, 14-11-2012
Hallo,

Ik heb problemen met mijn nintendo wii, als ik spellen speel valt hij na een paar minuten uit en krijg ik de foutmelding 'er is een fout opgetreden druk op de eject knop en schakel de wii uit en lees vervolgens de wii handleiding' dit heb ik dus een aantal keer gedaan maar niks kunnen vinden. ik heb een nieuw spel gekocht om te testen en geeft na 10 minuten de zelfde melding aan. Wat kan ik eraan doen?

Alvast bedankt gr, Jeroen Reactie infoteur, 14-11-2012
Beste Jeroen,

Dit is een veelvoorkomend probleem waar Nintendo je meestal aanraadt om deze door hun te laten herstellen. Je kan allereerst proberen om je lens eens schoon te maken met een disk cleaner. Zet de wii ook horizontaal ipv verticaal om de disks beter te doen lezen. Alle kabels eens een tijdje uittrekken waarna je een harde reset doet heeft bij sommigen ook al geholpen. Helpt dit allemaal niet zal deze toch naar Nintendo gestuurd moeten worden om te herstellen.

Succes

S. H., 09-10-2012
Hallo onze wii heeft geen zin meer in bepaalde spelletjes zo lijkt het, als je er een spelletje in doet roept hij vaak DE DISK KAN NIET WORDEN GELEZEN en dan dat we de boekjes er op na moeten kijken. Hij doet het niet bij elk spelletje maar van de 10 is er maar 1 meer die het doet. Help heeft iemand een idee wat we eraan kunnen doen hij is niet verbouwd of zo nog helemaal origineel. Reactie infoteur, 10-10-2012
Waarschijnlijk gaat de laser in de Wii vuil of beschadigd zijn waardoor deze de disks niet goed kan lezen. Je kan deze proberen schoon te maken door gebruik te maken van een schoonmaakset waardoor vuiligheid voor de lens kan verwijderd kan worden. Blijft hierna echter het probleem zich nog steeds voortdoen, dan wilt dit zeggen dat deze beschadigd is en zal moeten worden hersteld.

Bernard, 05-10-2012
Beste,
Een van de wii remote moet regelmatig op de tafel gelegd worden om te synchroniseren.
Dit gebeurt vooral bij wii sport resort, in gebruik met de bewegingsvoeler… dit moeten wij om de 2 à 3 min doen, soms midden in een spel… Dit hebben wij enkel en alleen maar met wii sport resort. pls help…
Alvast bedankt Reactie infoteur, 05-10-2012
Als het maar één afstandsbediening is die dit doet zal deze defect zijn en moeten worden gerepareerd. Neem hiervoor contact op met technische dienst van Nintendo: contact@nintendo.nl of TD@nintendo.nl. Je kan ze ook telefonisch bereiken op het nummer 030-6097100

Roelof Boers, 29-06-2012
Bij het opstarten van een spel gaan de kanalen lopen van disk-kanaal, weer-kanaal naar mii-kanaal en ga zo maar door. heb nieuwe batterijen geplaatst alles opnieuw geherinstalleerd geüpdatet. vervolgens gaat het beeld op zzwart met de informatie lees de handleiding over gezondheid en veiligheid. wie heeft nog een tip Reactie infoteur, 01-07-2012
Ik denk dat er een fout in je Wii zit. Best neem je hiervoor contact op met Nintendo zelf. http://www.nintendo.nl/NOE/nl_NL/klantenservice_62.html is de website waar je rechts van het scherm de nummer en contactformulier kunt terugvinden.

Amely, 10-06-2012
Mijn wiiafstandbedieningen doen het niet meer.
ik heb dat met die rodeknopjes gedaan maar werkt alsnog niet.
ik heb een oplaadafstandbediening ik heb het toen geporbeerd met baterijen erin. maar werkt alsnog niet.
hulp graag? Reactie infoteur, 10-06-2012
Gaan er lampjes branden op de wii afstandbediening zelf? Het kan ook zijn dat je sensorbalk kapot is of de bluetooth van de Wii console zelf. Wees ook zeker dat je de juiste volgorde van synchronisatie uitvoert.

Marko, 29-04-2012
Bij Wii-sports werkt maar één afstandsbediening, toevoegen in het hoofdmenu werkt wel maar als je dan weer naar het spel gaat herkent hij er maar één. op andere spellen werkt dit wel goed? Spel kapot, instellingen onjuist, wie kan mij helpen? Reactie infoteur, 29-04-2012
Probeer hem te synchroniseren op wii zelf in plaats van hem toe te voegen via het hoofdmenu. Dit doe je door het geheugenkaartslotje open te doen. Druk hier op het rode knopje waarna je onmiddelijk drukt op het rode knopje dat zich bevindt in het batterij-gedeelte van je afstandsbediening. Deze hou je in tot het er een blauw lampje oplicht op de nieuwe toegevoegde afstandsbediening. Hierdoor word de afstandsbediening permanent toegevoegd aan de Wii.

San, 01-04-2012
Als ik de Wii aanzet staat er:now repairing
Do not power off… maar dit duurt al een hele dag…
Wat kan er zijn? Niks geks gedaan… Reactie infoteur, 29-04-2012
Sorry voor de late reactie. Is mij ook al opgevallen dat veel mensen dit ieder jaar aan de hand krijgen op 1 April. Weet niet wie daar achter zit maar de dag erna is het probleem vanzelf opgelost.

Annie, 16-02-2012
Onze afstandsbedieningen van de WII reageren niet op de spellen zoals het zou moeten.
Bij Mario Kart reageert de afstandbediening nagenoeg niet. Alleen vooruit rijden gaat goed, maar zodra je de bocht om wil dan gaat het "autootje" de andere kant op.
Tijdens het checken van de sensorbalk, verschijnen er twee stipjes. Tot zover gaat dit goed, maar als ik dan de afstandbediening naar rechts doen, gaan de stipjes naar links. Beweeg ik de afstandsbediening b.v. naar boven, gaan de puntjes naar beneden. klopt dit wel of heeft dit ook te maken met het probleem hierboven. Druk ik dan op A, dan gaat het wel goed met het bewegen van de sensor. Maar ik het het idee, dat het niet helemaal goed werkt. Wat is jullie advies. Reactie infoteur, 17-02-2012
Ben je ook zeker dat je de afstandsbediening juist vasthoud? De pijltjestoetsen bestuur je met de linkerhand en de 1 en 2 met de rechterhand.
Zo ja, kan je eens proberen om hem opnieuw te synchroniseren.
Blijft na het synchroniseren nog steeds hetzelfde probleem voortdoen, dan is er waarschijnlijk een technisch probleem met je afstandbediening en contacteer je best Nintendo om deze te laten repareren.

Krisdeprest (143 artikelen)
Laatste update: 26-09-2016
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.