Nintendo Wii mii channel

In redelijk vele Wii-games, zeker die van Nintendo zelf kan je met je eigen ontworpen digitale versie van jezelf meespelen in de spelletjes. Deze personages worden de Mii's genoemd, je kan ze in allerlei vormen en kleuren maken en doorsturen naar andere vrienden op een Wii-console of zelfs op internet zetten om ze bijvoorbeeld onder te brengen in je fotocollectie, website of blog.

Een Mii aanmaken

Dit is een eigenlijk een lang stappenplan en met reden: het aanmaken van een Mii kost je, tenminste als je het goed wilt doen wat tijd.
 1. Ga in het kanalenmenu naar het Mii-kanaal. Klik op beginnen.
 2. Je komt nu op je persoonlijke Mii-zaal terecht. Klik links op nieuw.
 3. Kies een geslacht.
 4. Kies handmatig instellen.
 5. Je krijgt nu een opmaakscherm met negen mogelijkheden. Klik op de eerste mogelijkheid, helemaal links. Vul de gegevens (schermnaam, geboortedatum, enz) in naar eigen wil. Met favoriet geef je aan of dit al dan niet een belangrijke Mii-personage wordt. Het element migreren komt later aan bod.
 6. Met de tweede knop regel je de lichaamsgrootte en breedte van je Mii, door de regelaars links en rechts te verschuiven.
 7. Met de derde knop kun je het gezicht van je Mii verbouwen. De twee bovenste knoppen regelen de vorm van het gezicht en de huidskleur, met de twaalf knoppen daaronder voeg je naar hartelust extra gelaatskenmerken toe (rouge, wallen onder de ogen, rimpels, enz).
 8. Achter de vierde knop zit de haar-editor. Er zijn tweeënzeventig haarstijlen om uit te kiezen en acht haarkleuren.
 9. De vijfde knop regelt de wenkbrauwen. Er zijn vierentwintig mogelijkheden en acht kleuren.
 10. Klik op de zesde knop om de vorm van de ogen aan te passen. Er zijn achtenveertig stijlen.
 11. Achter de zevende knop zit de neus. Er zijn twaalf basisvormen, maar het aantal mogelijkheden is hier veel groter: je kunt immers ook de grootte en de plaats in het gezicht aanpassen.
 12. Onder de achtste knop regel je de mond bij. Je hebt vierentwintig mogelijkheden, als je voor de volle lippen kiest zijn er ook drie kleuren, en net als bij de neus kan je de grootte en de positie bijstellen.
 13. Tot slot kun je accessoires toevoegen: snorren, baarden, zonnebrillen, enz. Bij sommige van de accessoires kan je opnieuw de vorm en de omvang kiezen.
 14. Ga nog eens over alle voorgaande knoppen en pas aan waar je nodig vindt. Als je Mii klaar is, klik je op klaar en vervolgens op opslaan en stoppen.

Een basispersonage uitkiezen

Als je veel minder tijd wilt besteden aan het samenstellen van een Mii kun je gewoon een basispersonage kiezen. Je zult merken dat dat veel sneller vooruit gaat.
 1. Klik op nieuwe Mii
 2. kies het geslacht dat je Mii moet krijgen.
 3. Klik op een basispersonage kiezen.
 4. Je komt nu op een scherm terecht waarin je een personage uit een uitvoerige lijst van vijfendertig basiskarakters kunt kiezen. Kies er eentje en klik erop.
 5. Opnieuw krijg je een, ditmaal iets kleinere, lijst met variaties op dat ene personage. Elke variant die je kiest, levert je negen nieuwe versies. Als je de juiste hebt gevonden klik je op oké. Daarna bevestig je met je.
 6. Je krijgt tot slot in hetzelfde aanmaakscherm als wanneer je met je Mii handmatig zou aanmaken. Klik op klaar als hij af is. Sla vervolgens op met opslaan en stoppen.

Mii's herschikken

Klik in het Mii-plein of in je eigen zaaltje op het knopje in formatie, je mii's gaan mooi in het gelid staan. Je kunt ze nu volgens verscheidene criteria onderaan herschikken zoals kleur geslacht status als favoriet, enz.

Je Mii naar een vriend sturen

Je kunt je Mii ook doormailen naar een vriend, zodat hij op diens Mii-plein op je staat te wachten als je op huisbezoek komt voor een spelletje. Selecteer de gewenste Mii, klik op het envelopje in het Mii-scherm, en kies vervolgens een kennis uit je e-mailadresboek. Je net verzonden Mii landt in het midden van het Mii-plein en volgt een mededeling dat hij verzonden is.

Mii's laten reizen

Je kunt ervoor zorgen dat één of verscheidene van je Mii's een eigen leven leiden, door ze op migreren te zetten.
 1. Kies een Mii.
 2. Klik links op bewerken, en kies in het eerste editschermpje voor migreren.
 3. Als de Wii is aangesloten op het internet zal je Mii reizen naar de Wii van onbekenden, en kunnen zij hem zelfs gebruiken om er een spelletje mee te spelen.
Mii's van iemand anders die op je Mii-plein binnenkomen, kan je zelf niet bewerken op de Wii. Je kan ze wel transporteren naar de pc, ze in programma's als Mii editor de code van je Wii meegeven en ze vervolgens terug naar de Wii overbrengen. Vanaf dat moment zijn ze van jouw en kan je ze naar hartelust bijwerken

Mii's naar je Wii-afstandsbediening overbrengen

Elke Mii die zich in je Mii-zaaltje bevindt, kan je kopiëren naar het interne geheugen van je Wii-afstandsbediening en hem vervolgens verder transfereren naar de Wii van een vriend. De Wii-afstandsbediening kan tien Mii's tegelijkertijd torsen.
 1. Ga naar het Mii-plein of je eigen Mii-zaaltje en klik op naar een Wii-afstandsbediening.
 2. Kies een Wii-afstandsbediening uit de lijst al je er meerdere hebt.
 3. Er opent zich een venster met tien openingen. Sleep (Met de A en B knop tegelijkertijd ingedrukt) de gewenste Mii's naar de openstaande plaatsen.
 4. Klik op opslaan en stoppen om het venster te sluiten.
 5. Als je je Wii-afstandsbediening hebt aangesloten op de Wii van je kennis doe je precies hetzelfde als in de vier voorgaande stappen, maar sleep je je Mii's gewoon van het toestel naar de Wii.
© 2011 - 2024 Krisdeprest, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De draagbare Nintendo Wii U consoleNintendo heeft sinds kort hun nieuwe console voorgesteld. Deze zou opnieuw de strijd moeten aan gaan met Sony die ondert…
Nintendo 3DS spellen downloaden en spelenNintendo 3DS is misschien wel de best handheld van 2011 met 3D functie, maar wist u ook al dat u eigenlijk de spelletjes…
Nintendo Switch: Joy-Cons, controllers en andere accessoiresNintendo Switch: Joy-Cons, controllers en andere accessoiresIn 2017 bracht Nintendo de Nintendo Switch uit: een console die zowel als handheld als homeconsole kan worden gebruikt.…
De verschillende versies van de Nintendo 3DSDe verschillende versies van de Nintendo 3DSIn 2004 bracht Nintendo haar bekendste en populairste console uit; de Nintendo DS. Deze handheld werd meer dan 150 miljo…

Muziek, foto en films kijken en luisteren op de Nintendo WiiMet wat kleine moeite maak je van je Nintendo Wii console een waar multimedia apparaat waarop je foto's en video's kunt…
Nintendo Wii problemen oplossenNintendo Wii problemen oplossenVerschillende problemen met een Nintendo Wii console vereisen gewoon een heldere kijk of kunnen eenvoudig genoeg worden…
Krisdeprest (143 artikelen)
Laatste update: 06-03-2012
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.