Hoe bouw je een brug? Sims 3

Hoe bouw je een brug? Sims 3 Soms zie je van die mooie huizen, met grote versierde tuinen en een brug. Een brug?! Maar hoe bouw je die dan? Want een brug is geen standaard object. Om een brug te bouwen heb je wel een aantal cheats nodig. Hoe en wat wordt hier allemaal stap voor stap uitgelegd.

Het begin

Je bent bezig met het bouwen van een mooi huis, maar nu moet die tuin nog. Om je tuin wat op te vrolijken, kun je een mooie brug bouwen. Deze kun je bijvoorbeeld over een vijvertje bouwen of gewoon zomaar neerzetten. Een brug is geen standaard object in de Sims 3 en deze zul je dus zelf moeten bouwen. Hiervoor gebruik ik een tweetal cheats, namelijk:
  • Constrainfloorelevation false/true
  • Moveobjects on/off

Stap 1Stap 1

Stap 1

We beginnen met het bouwen van twee funderingen. Aan deze twee funderingen worden de trappen vastgemaakt. Je kunt de brug zo breed maken als je wilt. In het voorbeeld gebruik ik 2 vakjes voor de breedte. De ruimte tussen de twee funderingen is ongeveer 5 vakjes. Deze ruimte kun je groter of kleiner maken.

Stap 2Stap 2

Stap 2

Omdat er een vloer op de brug moet komen, moet je eerst nog funderingen aan de zijkant leggen. Let op dat je ze precies plaatst zoals op het voorbeeldplaatje, dit is namelijk erg belangrijk!

Stap 3Stap 3

Stap 3

We leggen nu een vloer op de brug. Dit doe je over de fundering heen, maar niet over de fundering die je in stap 2 hebt gelegd. Kies gelijk een leuke vloer voor je brug, dan hoef je dit later niet aan te passen.

Stap 4Stap 4

Stap 4

Haal nu de funderingen van stap 2 weg. Zorg ervoor dat je niet per ongeluk de vloer weghaalt. Een fundering weghalen doe je op dezelfde manier als een fundering plaatsen, alleen houd je de CTRL knop ingedrukt.

Stap 5Stap 5

Stap 5

Nu gaan we de trap plaatsen. Kies een trap uit die je graag voor je brug wilt hebben. Kies wel meteen de goede trap, want je kan dit later niet meer veranderen! Ik heb gekozen voor een simpele bruine trap.

Stap 6Stap 6

Stap 6

Nu begint het echte werk pas. Hiervoor moet je eerste de cheat 'constrainfloorelevation false' invoeren (zonder aanhalingstekens)
Dit doe je door tegelijk op CTRL+Shift+C te drukken. Voer de cheat in en druk op enter. Daarna ga je naar de terreinbewerkingsgereedschappen. Deze vind je in het bouwmenu. Je kiest voor het tekentje om de grond mee te verhogen. De kwastvorm moet op het kleinste rondje en de zachtheid van de borstel moet helemaal naar rechts worden geschoven.
Zorg ervoor dat je nu helemaal op de onderste verdieping bent en de vloer niet meer ziet, dit kun je doen door een paar keer op Page down te drukken. Dit is erg belangrijk omdat je brug anders gaat mislukken!
Je gaat nu naar een van de funderingen en klikt met je muis 1 keer kort onder de fundering. De vloer moet precies 1 hokje omhoog komen. Dit doe je over de hele breedte en lengte van de brug. Als het goed is komt het er dan uit te zien als op het plaatje van stap 6. Als dit niet gelukt is moet je even terug gaan naar het begin van stap 6.

Stap 7Stap 7

Stap 7

Je doet hierbij hetzelfde als bij stap 6, alleen sla je één vakje vanaf de fundering over. De grond moet weer precies 1 hokje omhoog komen. Kijk bij het voorbeeldplaatje van stap 7 of jouw brug er hetzelfde uitziet.

Stap 8Stap 8

Stap 8

Stap 8 is weer hetzelfde als stap 6 en 7. Je slaat hierbij weer één vakje over en de grond moet weer precies 1 hokje omhoog. Als het goed is krijg je nu een beetje een brug vorm. Dit kun je checken door 1 verdieping omhoog te gaan. Ziet jouw brug er hetzelfde uit als de brug bij stap 9? Zo ja, dan kun je verder gaan. Zo niet, ga dan even terug naar stap 6 en kijk of je wel alles goed hebt gedaan.

Stap 9Stap 9

Stap 9

Als het goed is ziet je brug er nu uit zoals op het voorbeeldplaatje. Zie je de vreemde streep door de grond heen? Deze gaan we nu wegwerken. Dit doe je door naar vloeren te gaan en een willekeurige vloer uit te kiezen. Ga over de vloer van je brug heen en houdt daarbij CTRL ingedrukt, een stukje van de vloer zal weg gaan, maar deze kun je terug halen door CTRL+Z. De rare streep is nu weg.

Stap 10Stap 10

Stap 10

Hierbij gaan we de opgehoogde grond weer recht maken. Daarvoor moet je eerst de cheat 'constrainfloorelevation true' invoeren. Zie stap 6 hoe dit moet. Daarna ga je naar de terreingereedschappen en selecteer je de knop voor het egaliseren van de grond. Je egaliseert de grond zodat de opgehoogde grond weer recht is. Je kunt bij deze stap ook hekjes plaatsen op je brug.

Stap 11Stap 11

Stap 11

Dit is je eindresultaat. De brug is natuurlijk nog heel erg saai en die gaan we nog opvrolijken. Klopt jouw brug met die van het voorbeeldplaatje? Dan kun je verder gaan. Klopt er iets niet bij jouw brug, ga dan terug naar één van de vorige stappen om te kijken wat er niet klopt.

Mijn brugMijn brug

De brug opvrolijken

Je hebt nu als het goed is een simpele, kale brug in je tuin staan. Dit ziet er natuurlijk een beetje saai uit, dus we gaan deze mooier maken. Je kunt bijvoorbeeld een vijver aanleggen onder de brug. In die vijver kun je weer plantjes plaatsen. Je kunt ook de cheat 'moveobjecst on' invoeren en daarmee objecten door elkaar plaatsen. Bijvoorbeeld bloemetjes naast de trap of langs het water.

In deze tutorial is gebruik gemaakt van zelfgemaakte printscreens in de Sims 3
© 2012 - 2023 Ghostattack, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
PC game The Sims 3PC game The Sims 3De Sims 3 is in 2009 uitgekomen. Bij dit spel zijn vele uitbreidingen beschikbaar, waardoor de Sims 3 leuker wordt om te…
De Sims 3 uitbreiding - DierenlevenDe Sims 3 uitbreiding - DierenlevenVele Sims fans zaten er al op te wachten, de uitbreiding om huisdieren in je gezin te kunnen opnemen. Waar de dieren in…
De Sims 3 dierenleven – een kat als huisdierDe Sims 3 dierenleven – een kat als huisdierFans van de Sims 2 serie hoopten al dat deze uitbreiding van “dierenleven” ook in de Sims 3 zou komen. Met deze uitbreid…
The Sims FreeplayThe Sims kun je nu ook op je smartphone of tablet spelen! The Sims Freeplay is de gratis versie van de Sims. In dit spel…

De Sims 3 uitbreiding: AmbitiesDe Sims 3 uitbreiding: AmbitiesDe derde uitbreiding van de Sims 3 heet Ambities. In deze uitbreiding kun je extra beroepen kiezen waaraan je actief kun…
Zumba Fitness 1 en 2 voor de WiiZumba Fitness 1 en 2 voor de WiiEr zijn erg veel dansspellen voor de Wii verkrijgbaar en het is lastig om daar een leuke uit te kiezen. Aanraders zijn J…
Ghostattack (69 artikelen)
Laatste update: 09-02-2012
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.