recensie

Recensie: Family Trainer voor de WII

Recensie: Family Trainer voor de WII Een sterke kant van de WII zijn de spelletjes die je kan spelen met bewegingen. Een voorbeeld hiervan is WII Family Trainer. Voor dit spelletje heb je een interactieve mat nodig, zoals hiernaast afgebeeld. Je kan met behulp van de mat alleen of met zijn tweeën spelen. Wat kan je met dit spelletje en zijn er nog meer spelletjes waarbij je de mat kan gebruiken?

De spelletjes van Family Trainer

Alle spelletjes kan je alleen of met meerdere spelen. De spelletjes zijn grafisch mooi vormgegeven. Er zijn ook spelletjes waarbij je samen op de mat moet staan. Tijdens deze spelletjes ben je elkaars tegenstander of moet je samenwerken om het spel tot een goed einde te brengen. Het aansluiten van de interactieve mat op de WII zelf is vrij eenvoudig. Vergeet niet de WII uit te zetten voordat je de mat aansluit. Verder volg je de aanwijzingen in de handleiding op.

Spellen waaruit Family Trainer bestaat:

Timber trail Ren zo snel mogelijk over het parcours en ontwijk de boomstammen of spring er overheen.
Mole Stomper Probeer de mollen zo snel mogelijk te raken.
Kayak AttakVaar met een kajak over een woeste rivier en vermijd obstakels
Pipe sliderGlijd door de buis en ontwijk de obstakels
Mine Cart AdventureBeleef een wilde rit in een mijnkarretje
Mountain BoarderMaak met je board een afdaling langs een grashelling en probeer trucks uit te voeren.
Speedroller Race op rolschaatsen zo snel mogelijk over het parcours
Lake Top TrampolineSpring hoger en hoger om waanzinnige trucks uit te voeren
Stone StepperSprint over de stenen pilaren om zo snel mogelijk de finish te bereiken
Sprint ChallengeRen zo snel je kunt over het parcours om de snelste tijd neer te zetten
Head on HurdlerSpring over de horden en race naar de finish om de beste tijd te halen
Log LeaperSpring over de balken die van alle kanten op je afkomen om te voorkomen dat je over de rand wordt geduwd.
Conveyer Runner Probeer zo ver mogelijk te rennen zonder van de baan te vallen
Seesaw BattlerProbeer de knoppen zo snel mogelijk te raken in deze variant op handjeklap
Jump RopeBlijf zolang mogelijk touwtje springen en zorg dat je niet struikelt
Waterfall ClimberWerk samen met een vriend om de waterval te beklimmen.

Mijn mening over Family Trainer voor de WII

Family trainer is een leuk spel waaraan iedereen van jong tot oud mee kan doen. Zelfs een driejarige kan al iets met dit spel. De spelletjes waarin je met zijn tweeën op de mat moet staan, kan je als volwassenen samen niet doen omdat je elkaar dan van de mat af mept. Als volwassene met een kind is het wel te doen maar nog wel uitkijken geblazen. Twee kinderen kunnen deze spelletjes wel samen spelen.

Het grote nadeel van Family Trainer is dat je voor de rest met de mat niet veel kan. Dit is weer een extra accessoire voor de WII, waarvan je verder weinig gebruik kan maken. Tenzij je er zo gek van bent dat je ook de andere spelletjes koopt. De WII is er goed in veel accessoires te verzinnen die allen slechts voor enkele spelletjes gebruikt kunnen worden.

Er zijn nog andere spelletjes waarbij je de trainer mat kan gebruiken, nl:
  • Family Trainer Magical Carnival: In deze versie balanceer je op een bal, vlieg je op een bezem, bezoek je het spookhuis, maak je een ritje in de achtbaan en tem je een leeuw. Ook dit spel is leuk vorm gegeven.
  • Family Trainer Treasure Adventure: schatzoeken, paardrijden. Er is veel mogelijk in deze versie.
  • Family Trainer Extreme Challenge: deze versie is bepaald geen vergelijk met de spelen hierboven. Het spel zit grafisch slecht in elkaar en de spelletjes zullen niet lang boeien. Grote kans dat dit spel snel weer in de kast zal verdwijnen.

Mocht je ooit de mat hebben gekocht en nu ongebruikt in de kast hebben liggen, dan is het misschien geen gek idee om één van de nieuwere titels aan te schaffen zodat de interesse voor de interactieve mat weer nieuw leven wordt ingeblazen.

Opgepast

De mat werkt niet met de nieuwe WII RVL-101 of mini, op deze spelcomputers kan de mat helaas niet worden aangesloten.
© 2012 - 2024 Katinka900, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Afvallen met Wii spellenAfvallen met Wii spellenDe Wii is een spelcomputer waarbij je op een actieve manier aan het gamen bent. De Wii richt zich ook op het gezond leve…
Vet verbranden met de WiiVet verbranden met de WiiEr zijn onwijs veel manieren om veel vet te verbranden en tegenwoordig wordt spelen op de Wii daar ook bij gezien. Natuu…
Sportspellen voor de Xbox 360Veel mensen willen graag sporten, maar gaan liever niet het huis uit om naar een sportschool te gaan. Daarvoor bestaan n…
Afvallen met hulp van een personal trainerAfvallen met hulp van een personal trainerEen personal trainer, dat klinkt als iets heel duurs en iets waar alleen beroemdheden gebruik van maken. Toch hoeft dat…

De draagbare Nintendo Wii U consoleNintendo heeft sinds kort hun nieuwe console voorgesteld. Deze zou opnieuw de strijd moeten aan gaan met Sony die ondert…
The Sims FreeplayThe Sims kun je nu ook op je smartphone of tablet spelen! The Sims Freeplay is de gratis versie van de Sims. In dit spel…
Bronnen en referenties
Katinka900 (661 artikelen)
Laatste update: 26-10-2016
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.