XboX One: geheugen uitbreiden met een externe harde schijf

XboX One: geheugen uitbreiden met een externe harde schijf Om je voortgang in verschillende games op de XboX One op te slaan heb je voldoende geheugen nodig. Als je veel verschillende games speelt is de 500 GB of 1 TB opslagcapaciteit waarmee je console is uitgerust mogelijk niet toereikend. Als je geen data wilt weggooien en niet de interne harde schijf wilt vervangen en daarmee je fabrieksgarantie verspelen, dan kun je ervoor kiezen om een externe harde schijf (HDD) met een USB 3.0-aansluiting te gaan gebruiken. Op deze manier kun je eenvoudig het geheugen van je XboX uitbreiden.

Xbox One geheugen uitbreiden


Hoe vergroot je de opslagcapaciteit van je XboX One?

Als je een XboX One aanschaft dan heb je de keuze tussen 500 GB of 1 TB geheugen. Het verschil in prijs tussen beide is vaak niet erg groot waardoor je er verstandig aan doet om voor 1 TB hard schijf te kiezen. Ben je een gelegenheidsgamer dan zul je hier meer dan genoeg aan hebben. Speel je echter veel verschillende soorten games en maak je veel gebruik van patches en downloadable content dan zul je echter snel tegen de limiet van je geheugen aanlopen. Als je games digitaal aanschaft via XboX Live dan kan dit al na enkele games het geval zijn. Als je harde schijf vol is dan heb je drie opties om aan meer geheugen te komen. Je kunt ervoor kiezen om bestanden van oude games weg te gooien. Het nadeel hiervan is dat je voortgang in de game voor altijd verloren is. Ook kun je ervoor kiezen om de harde schijf van je console te vervangen naar een met een grotere capaciteit. Omdat je hiervoor je console moet open maak verlies je daarmee alleen wel de fabrieksgarantie en loop je het risico dat je iets beschadigt. Het derde alternatief lijkt daarom het beste: het gebruik van een externe harde schijf of hard disk drive (HDD).

Gebruik van een externe harde schijf voor je XboX One

Veel mensen gebruiken nu al een externe harde schijf (HDD) voor bijvoorbeeld de opslag van gedownloade games of films. Het is dit type externe hard schijf dat je ook kunt gebruiken om extra opslagcapaciteit te genereren voor je XboX One. Daarbij is het belangrijk erop te letten dat de externe harde schijf een minimale opslagcapaciteit heeft van 256 GB, maar het liefst natuurlijk nog veel meer zodat je de voortgang van flink wat games kunt opslaan. Het is daarnaast belangrijk om te weten dat de HDD een USB 3.0-aansluiting moet hebben, anders kun je deze niet aansluiten op je XboX One.

De externe hard schijf kun je middels een USB-kabel aansluiten op een van de vrije USB-poorten op je console. Deze zal door het apparaat meestal direct gedetecteerd worden. Wordt deze om wat voor reden dan ook niet herkend dan kun je zelf de instellingen goed zetten. Via Instellingen > Alle Instellingen > Systeem > Opslag > Opslag beheren kun je jouw HDD selecteren.

Welke HDD kies je?

Er is tegenwoordig een zeer breed aanbod aan externe harde schijven. Ook wanneer je alle modellen die niet voldoen aan de basisvereisten voor de XboX One uitsluit (minimaal 256 GB en een USB 3.0-aansluiting) blijven er nog genoeg keuzes over. HDD's met een opslagcapaciteit van 500 GB zijn al verkrijgbaar vanaf circa 55. Wil je de externe harde schijf voor meerdere doeleinden gebruiken dan kun je ook kiezen voor een exemplaar met nog veel meer geheugen. Externe harde schijven zijn zo verkrijgbaar tot wel 8 TB. Hiervoor betaal je dan wel al snel zo'n 300 (prijzen voor het laatste gecheckt in 2018).

Hard disk drives zijn beschikbaar van verschillende merken. Je kunt onder andere kiezen uit de merken Western Digital, Seagate, LaCie, Freecom, Silicon Power en Toshiba. Deze hebben alleen een breed assortiment met verschillende capaciteiten en zijn verkrijgbaar in diverse electronicawinkels en webshops. Je hebt geen HDD nodig die specifiek is ontwikkeld voor gebruik met een XboX, het gaat om dezelfde externe harde schijven zoals deze ook voor bijvoorbeeld computers gebruikt worden.

Nyko Databank speciaal voor de XboX One

De Nyko Databank is een accessoire die je kunt gebruiken om de opslagcapaciteit van je XboX One uit te breiden met een 3,5 inch hard schijf. Deze hard disk is een extra aanvulling op de 2,5 inch harde schijf die standaard in de XboX One aanwezig is. 3,5 inch harde schijven zijn vaak goedkoper bij hogere capaciteiten dan de standaard 2,5 inch harde schijven die je normaal in externe hard disk drives aantreft. Het design van de Nyko Databank sluit daarbij naadloos aan op die van de XboX One.
© 2016 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Xbox One of Xbox One S kopen: Wat zijn de verschillen?Xbox One of Xbox One S kopen: Wat zijn de verschillen?De E3, de Electronic Entertainment Expo, is een groot gamingevenement waarbij presentaties worden gegeven door bedrijven…
Spelconsoles vergelijken, hoe kies je de besteSpelconsoles vergelijken, hoe kies je de besteAls je spelconsoles gaat vergelijken is het belangrijkste dat je kijkt naar het soort spellen dat je wilt gaan spelen. D…
Externe harde schijf en aanschafgegevensHet overkomt iedereen wel eens dat door een onhandige manoeuvre plotseling een bestand verloren is gegaan. Als dat bij e…
Koop ik een Xbox, Wii of Playstation voor mijn kind?Koop ik een Xbox, Wii of Playstation voor mijn kind?Wanneer je een game-console wilt kopen voor je kind, dan is het belangrijk om zorgvuldig na te gaan welke game-console b…

MOBA games League of Legends versus Dota 2MOBA games League of Legends versus Dota 2Het MOBA game genre is in 2018 een van de meest gespeelde en populairste game genres ter wereld. League of Legends en Do…
Battlefield 1 Premium, Deluxe Edition of Ultimate EditionBattlefield 1 Premium, Deluxe Edition of Ultimate EditionBattlefield 1 is een videogame die je meeneemt naar de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog. De speler krijgt te maken…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: InspiredImages, Pixabay
  • https://www.consoleshop.nl/advies/opslag-xbox-one-uitbreiden.html
  • https://www.conrad.nl/nl/nyko-xbox-one-modular-data-bank-disk-extender-1435556.html
Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 16-02-2020
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.