De Sims 3 – Bijzondere soorten Sims (creëren)

De Sims 3 – Bijzondere soorten Sims (creëren) De Sims 3 heeft een heleboel opties om niet alleen humane Sims te creëren zoals jij dat wil, maar je kunt ook speciale Sims aan je huishouden toevoegen. Behalve de bovennatuurlijke Sims die je vanaf het begin kunt creëren, kun je ook bepaalde Sims op een andere manier in en tijdens het spel creëren. Dit zijn de geest, mummie, buitenaardse Sim en de Simbot.

Bovennatuurlijke Sims

Met de uitbreiding van de Sims 3 "Bovennatuurlijk", krijg je al de kans om verschillende type Sims te creëren zoals een heks, een fee, een vampier, een geest en een weerwolf. Later kun je hier ook nog een magische geest Sim (uit een magische lamp) aan toevoegen. Voor meer informatie over deze uitbreiding, kun je in het artikel De Sims 3 uitbreiding - Bovennatuurlijk lezen.

Een Genie/geest Sim

Heb je beide uitbreidingen “Vakantie” en “Bovennatuurlijk” geïnstalleerd, dan kun je bij het maken van een Sim kiezen uit de magische geest Sim. Heb je alleen de uitbreiding "Vakantie", dan kun je toch nog aan een magische geest Sim komen op de volgende manier:
 1. Verzamel 20.000 levenspunten.
 2. Koop van deze levenspunten de magische lamp.
 3. In plaats van je drie wensen te laten vervullen, kies je ervoor om de magische geest tot leven te roepen.
 4. Voer de opdrachten van de magische geest uit (de magische lamp in de koelkast zetten, en deze meenemen naar een graftombe). De magische geest wordt als Sim aan je huishouden toegevoegd als je alle opdrachten goed uitvoert.

Er is ook een andere manier om aan de magische lamp te komen, er is namelijk een kans om deze te vinden tijdens je zoektocht in het mausoleum (‘s nachts). Dit zal echter niet snel gebeuren.

Een Mummy Sim

De mummy kan alleen worden gecreëerd wanneer je de uitbreiding “Vakantie” hebt. Om een mummy in je huishouden te krijgen als Sim, doe je het volgende:
 1. Reis naar Egypte en zoek daar vooral naar de plaatsen waar je kunt graven naar archeologische objecten. In het landschap kun je deze plaatsen herkennen aan scherven die op/in de grond liggen. Vaak vind je deze bij meren, piramides, etc. Je zult “canopic jars” vinden, kleine potten in de beeltenis van een uil. Er zijn er vijf die in een set horen. Je hebt de gehele set nodig.
 2. Reis naar Egypte en doorzoek de tombes (via het bulletin board kun je allerlei opdrachten krijgen om de tombes te bezoeken). Je zult hier (evenals tijdens de archeologische opgravingen) gedeeltes vinden waarmee je een sarcofaag kunt maken. Er zijn drie verschillende sets voor een sarcofaag, en elke set heeft vijf objecten die je zult moeten vinden. Verzamel één van de sets.
 3. Met met de complete set een sarcofaag. Plaats de complete set met de “canopic jars” in de sarcofaag en de mummy is gecreëerd!

Je kunt ook je eigen Sim naar keuze in een mummy veranderen door deze langer dan 16 uur te laten slapen in een sarcofaag. Op den duur verandert je Sim dan in een mummy. Een mummy hoeft nooit naar het toilet te gaan, wat een voordeel is en een mummy leeft ook langer. Een nadeel is echter dat de mummy zich langzaam voortbeweegt, geen kinderen kan krijgen en in geval van brand meteen zal overlijden.

Simbot

We kennen de robots al vanuit De Sims 2 series, maar deze diende puur om je huis schoon te maken (huishoud robot). De Simbot zal een gedeelte van je huishouden worden zoals een normale Sim. Simbots eten schroot in plaats van normaal Sim eten en ze hebben geen hygiëne (water) nodig (dan zouden ze roesten). Verder zijn Simbots erg goed in het repareren van apparaten. De Simbot kun je op twee manieren aan je huishouden toevoegen:
 • De makkelijkste manier is om 40.000 Levenswens punten te verzamelen en dan deze in te ruilen voor een Simbot. Deze Simbot zal ook de “beste vriend” status hebben met degene die de Simbot aanschaft.
 • Een moeilijkere manier om een Simbot aan je huishouden toe te voegen is om er een te creëren. Dit kan door een uitvinders werkplaats aan te schaffen en het uitvinders beroep niveau 10 te bereiken. Dit zal een tijdje gaan duren. Wanneer je niveau 10 bent in het uitvinders beroep zal je de kans krijgen om de “ultieme uitvinding” te maken. Je hebt hiervoor 1 palladium (steen), 100 schroot delen, 10 levensfruit en 1 roze diamant gesneden in hart-vorm nodig. Je zult met deze materialen de Simbot kunnen maken (dit is je ultieme uitvinding).

Plant Sim (uitbreiding "Universiteit")

De plant Sim is alleen beschikbaar wanneer je de "Universiteit" uitbreiding hebt geïnstalleerd. Er zijn twee manieren waarop je een plant Sim kunt toevoegen aan je huishouden. Je kunt ook een bestaande Sim in een plant Sim laten veranderen.
 • Wanneer je Sim zich inschrijft voor de universiteit, kunnen ze in het wetenschapsgebouw van de universiteit zich beschikbaar stellen voor experimenten (testpersoon). Er is met deze experimenten een 20% kans dat je Sim geïnfecteerd wordt met het “botanicus” virus. Je kunt in de tijd dat het virus aanwezig is een tegengif krijgen in hetzelfde wetenschapsgebouw voor 3000 Simoleons. Doe je dit niet, dan verandert je Sim in een plant Sim.
 • Je kunt ook een plant Sim baby “krijgen” of eigenlijk kweken. Wanneer twee plant Sims een baby krijgen zal dit geen plant Sim zijn omdat het plant Sim gen een virus gen is. Zoek naar zaden in de omgeving, vooral de zeldzame zaden doen het goed. Vervolgens heb je de wetenschapsmachine nodig en werk aan deze machine totdat je de optie “genetisch experiment” krijgt. Hiervoor gebruik je de zaden, totdat je een “Verboden vrucht/fruit” zaad krijgt. Als je deze plant en de vrucht uiteindelijk plukt is ere en 50% kans dat je geplukte vrucht een plant Sim baby zal zijn. Een tip hierbij is om je verboden vrucht zaad binnenshuis te laten groeien en gebruik vissen als kunstmest. Gebruik je geen middelen om je plant beter te laten worden, dan is de kans groot dat je verboden vrucht gaat rotten voordat je de kans krijgt om deze te plukken. De zaad komt na een dag of drie uit en dan moet je deze meteen plukken, je hebt een paar uur voordat de vrucht gaat rotten.

Alien Sim

Een Alien Sim kun je niet maken en je kunt ze niet tussen de andere (NPC) Sims tegenkomen. Een Alien Sim kun je alleen tegenkomen via het ruimteschip dat af en toe boven je huis hangt. Het is namelijk zo dat je op twee manieren door aliens bezocht kunt worden:
 • Je Sim komt ineens naar buiten om te kijken naar een vreemd verschijnsel, en dan komt het ruimteschip tevoorschijn en neemt je Sim mee (voor 2 uur). Daarna wordt je Sim weer bij huis afgeleverd.
 • Een ruimteschip landt en er komt een Alien uit die bij je aanbelt. Aliens blijven maar een korte tijd, dus reageer snel als je contact wil maken.

Ontvoering

Word je ontvoerd door een Alien, dan gebeurt er eigenlijk niets meer dan dat ze vrijkomen met een verbazing. Wordt er een mannelijke Sim ontvoert, dan is er echter ook een kans (20%) dat je Sim nadat de verbazing is afgelopen er een emotie komt van zwangerschaps-verschijnselen (misselijkheid, etc.). Je mannelijke Sim kan namelijk zwanger worden en een Alien baby krijgen!

Bezoek

Knoop je tijdens het bezoek van een Alien een gesprek aan, dan komt deze dus in je contactenlijst te staan en kun je deze persoon via computer of telefoon bereiken om mee te praten of zelfs uit te nodigen om bij je thuis te komen (niet andersom). Op deze manier kun je een relatie opbouwen en op den duur kun je de Alien ook vragen om bij je te komen wonen.
© 2013 - 2024 Esthercita79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
PC game The Sims 3PC game The Sims 3De Sims 3 is in 2009 uitgekomen. Bij dit spel zijn vele uitbreidingen beschikbaar, waardoor de Sims 3 leuker wordt om te…
Simulatie - De Sims 3Simulatie - De Sims 3De Sims 3 is op 19 februari 2009 op de markt gekomen met als doel de verbeterde opvolger te zijn van het immens populair…
De Sims 3 uitbreiding - DierenlevenDe Sims 3 uitbreiding - DierenlevenVele Sims fans zaten er al op te wachten, de uitbreiding om huisdieren in je gezin te kunnen opnemen. Waar de dieren in…
De Sims 3 bovennatuurlijk – WaarzeggerDe Sims 3 bovennatuurlijk – WaarzeggerIn de expansie “Bovennatuurlijk” krijg je te maken met bovennatuurlijke wezens met hun eigen kunnen en kennen. Bij deze…

Candy Crush Saga: TipsCandy Crush Saga: TipsCandy Crush Saga is een spelletje dat veel weg heeft van het bekende puzzelspel Bejeweled. Je kan het spelen op de iPhon…
De Sims 3 naar de universiteitDe Sims 3 naar de universiteitDe Sims 3 naar de universiteit is een uitbreiding die in maart 2013 is verschenen. In deze uitbreiding krijgen Sims de k…
Bronnen en referenties
 • www.wikipedia.org/sims3
Esthercita79 (271 artikelen)
Laatste update: 22-02-2016
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.